Loopbaanmogelijkheden en trends

De meest actuele cijfers van het CBS laten een toenemende trend in het aantal werklozen zien sinds 2008 - 2009 met enkele recente dippen aan het einde van 2014.

Rond 2008-2009 was het aantal werklozen rond 300.000 personen en de laatste maanden in 2014 lag dit rond de 750.000 personen.

Het aantal vacatures is sinds 2008-2009 gedaald van 250.000 naar rond de 100.000 aan het einde van 2014.

In 2008-2009 waren ongeveer evenveel vacatures als werklozen. De laatste maanden in 2014 was dit ongeveer 8 werklozen voor 1 vacature.


De cijfers zijn niet per sector uitgesplitst.

Uit een belrondje bij een groot aantal uitzendbureau’s en uit de vacatures van de laatste tweede jaar, blijkt dat de vraag naar technisch handenarbeid erg groot is en alleen maar toeneemt. Ook dit verschilt sterk per regio.

Het aantal deeltijders is sinds 2002 sterk toegenomen van 2,4 miljoen naar 3 miljoen deeltijders. Het ligt niet in de lijn der verwachting, gezien het arbeidsmarkt beleid, dat het aantal deeltijders weer zal gaan afnemen.

(Bron: CBS 2 januari 2015)

Jouw loopbaanmogelijkheden

Wanneer jouw dagelijkse werk in een sleur dreigt te veranderen, kan je daar op twee manieren mee omgaan. Ten eerste zijn er mensen die dit gelaten over zich heen laten komen en passief bij de pakken neer gaan zitten. Helemaal gezien de bovenstaande cijfers.


Je kunt er ook voor kiezen om je proactief op te stellen. Durf in kansen te denken en word baas over je eigen loopbaan. Samen met je loopbaancoach ga je ontdekken op welke gebieden jij je verder wilt en kunt ontwikkelen en wat het uiteindelijke doel is waarnaar jij wilt streven. Daarnaast ga je op zoek naar welke aspecten van een baan jou prikkelen en ervoor zorgen dat je iets uitdagend vindt. Hoe kan je dit versterken in je huidige baan? Of kan je huidige baan jou uiteindelijk niet voldoende bieden en kan jij je beter ontplooien bij een andere baan?

Tijdens het perspectiefonderzoek en loopbaanadvies begeleid ik jou in je loopbaan op zo’n manier dat je met jouw capaciteiten optimaal tot je recht komt.

De 7 voordelen van coaching

1. Met coaching lost u het dilemma en hindernis op.

Coaching is professionele begeleiding. Als coach ben ik gespecialiseerd om u te helpen bij veranderingen in uw leven. Vooraf bepalen we precies welk resultaat u wilt behalen. En we controleren dat tijdens de sessies en ook na afloop.

Wat uw uitdaging ook is – ander werk, betere relaties, meer zelfvertrouwen, minder zorgen – coaching zorgt ervoor dat u snel een oplossing vindt.

2. Coaching geeft het snelste en beste resultaat.

Ik heb cliënten die jarenlang worstelen met een vraagstuk en binnen korte tijd enorme resultaten behalen. Met coaching komen we snel tot de kern – dat waar het echt om gaat.

Coaching is altijd persoonlijk en maatwerk. U bent, net zoals iedereen, uniek. Wat voor anderen geldt, hoeft voor u niet te gelden.

Coaching gaat uit van uw uniek(e) voorkeur, gedrag en persoonlijkheid. Alleen zo kunnen we samen ervoor zorgen dat het resultaat ook echt op u van toepassing is.

3. Coaching is actiegericht.

De artikelen op deze site geven u kennis. Maar coaching geeft u resultaat. Want het gaat er om, om alle kennis toe te passen. Er is een verschil tussen iets weten en iets doen.

Ik help u met een actieplan en samen zorgen we ervoor dat u niet alleen weet wat u wilt, maar ook nog hoe u dat bereikt.

4. Coaching motiveert en geeft steun en kracht.

Soms is het lastig uzelf te motiveren als dingen niet gaan zoals u wilt. Vaak zie ik cliënten met hangende schouders binnenkomen en (soms pas na meerdere sessies) opgelucht en vrolijk de deur weer uitgaan. Omdat ze weten wat ze willen en hoe ze daar kunnen komen. Een coachingsgesprek is altijd realistisch en opbouwend. Dat geeft u veel positieve energie.

De druk van een persoonlijke uitdaging kan soms zwaar zijn. U heeft het gevoel er helemaal alleen voor te staan. Soms voet u zich eenzaam en lijkt het alsof u niet verder komt.

Met coaching komt u erachter dat er iemand is die u begrijpt en die u steunt. Dat geeft nieuwe kracht en zekerheid.

5. Met coaching komt u erachter wat u tegenhoudt.

Als niets u tegenhield was u er waarschijnlijk al. We hebben allemaal wel blokkades: soms is dat angst om te veranderen, soms is het een gebrek aan zelfvertrouwen.

Wat u ook tegenhoudt, met coaching komt u daar achter. Zonder oordeel en op een prettige manier natuurlijk. Vanuit dat punt kunt u dan verder groeien.

6. Coaching is 100% vertrouwelijk.

Soms wilt u niet dat de mensen in uw omgeving weten wat u bezighoudt. Vaak kunnen deze mensen u vaak niet verder helpen. Elk coachingsgesprek is 100% vertrouwelijk – niemand anders krijgt het te horen. Dat geeft rust: u hoeft niet bang te zijn dat u iets verkeerds zegt. En verder kunt u zelfs kiezen voor een coach buiten uw eigen sociale omgeving. Dat geeft nog weer een extra veilig gevoel.

7. Met coaching wordt geen oordeel gegeven.

Hoe vaak heeft u niet mensen in uw omgeving die u adviseren? Die vertellen wat u moet doen of u corrigeren op uw gedrag? Coaching is alles behalve dat. U wordt een aantal mogelijkheden voorgelegd, onderbouwingen gegeven en vergelijkbare situaties voorgelegd. Uiteindelijk is de keuze aan u wat bij u past.

Laat meer berichten zien

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.