Hoe helpen we onze zoon bij zijn studiekeuze

Onze zoon (18) gaat volgend jaar studeren, maar heeft geen idee welke studie. Hij twijfelt aan zijn eigen kunnen, hij weet niet wat hij wil en er is veel maar ook beperkte keuze. Hij is bang om te snel een keuze te maken waar hij spijt van denkt te krijgen. Regelmatig vraagt hij aan ons wat wij vinden dat goed bij hem past. Wij willen onze mening en het beeld dat we van hem hebben wel geven maar niet opdringen. Maar het hem alleen laten uitzoeken, voelt ook niet goed. 

Kunnen jullie ons helpen bij zijn zoektocht?


Zie ook loopbaanbegeleiding

Ik wil graag mijn communicatie vaardigheden verbeteren.

Ik wil graag mijn communicatie vaardigheden verbeteren, voornamelijk als er problemen zijn die opgelost moeten worden loop ik tegen barrières aan.
Ik wil graag doorontwikkelen maar door "communicatie verstoring" ondervind ik hier hinder van, er is een gevoel ontstaan dat er een vergroot glas op mij ligt.

manager, 44 jaar.

Ik zoek hulp om mijn nieuwe uitdaging te vinden

Ik ben meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer. Ik had samen met een familielid een half dozijn winkels waarvan we er in de loop van de tijd een aantal hebben verkocht.

Ik sta op het punt om de resterende winkels te verkopen en iets anders te gaan kopen of te gaan doen. Ik kom er zelf niet uit en heb veel goedbedoelde gesprekken gevoerd in mijn omgeving. Ik zoek professionele hulp om er achter te komen waar ik mijn nieuwe uitdaging kan vinden, wilt u mij hierin begeleiden?

Ik wil van mijn grote onzekerheid af.

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen om van mijn grote onzekerheid af te komen, of in ieder geval sterk te verminderen. Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren.


Vrouw, 26 jaar.

I feel confused and lost about my career choice.

I feel confused and lost about my career choice.


project coordinator, 45 jaar.

Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen om van mijn grote onzekerheid af te komen, of in ieder geval sterk verminderen. Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren. Daarom zoek ik een loopbaanbegeleider met een psychologische achtergrond, of een psycholoog met ervaring in loopbaanbegeleiding.

​Na een burn out afgelopen zomer merk ik dat ik er nog niet uit ben wat ik nu wil.

Na een burn out afgelopen zomer, heb ik mijn baan opgezegd en ben gaan reizen. Echter merk ik dat ik er nog niet uit ben wat ik nu wil, waar ik wil zijn, waar ik naar toe wil en in welke richting ik een baan moet zoeken. Daarnaast zijn er een aantal terugkerende patronen aangaande relaties en communicatie die ik wil doorbreken.

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan. In mijn huidige baan heb ik het eigenlijk nooit echt naar mijn zin gehad. Ik solliciteer maar kom niet verder en sta nu op het punt om ontslag te nemen.

vrouw 28 jaar

Mijn keuze om uiteindelijk met Walda Coaching verder te gaan was niet moeilijk

Wat zoek ik? Iemand die mij helpt de richting van mijn loopbaan te bevestigen danwel een nieuwe weg in te slaan. Zelf ben ik daar al enige tijd mee bezig, echter heb ik het gevoel vast te lopen in mijn gedachten en zoek ik dus iemand met professionele ervaring om mij hiermee verder te helpen.

Tijdens mijn zoektocht naar begeleiding heb ik gesprekken met 5 coaches gehad. Mijn keuze om uiteindelijk met Walda Coaching verder te gaan was niet moeilijk. No nonsens en niet zweverig. Er wordt niet met mij "meegepraat" en het is mij heel duidelijk wat Walda Coaching voor mij kan betekenen

​Ik zoek iemand die mij helpt de richting van mijn loopbaan te bevestigen

Ik zoek iemand die mij helpt de richting van mijn loopbaan te bevestigen danwel een nieuwe weg in te slaan. Zelf ben ik daar al enige tijd mee bezig, echter heb ik het gevoel vast te lopen in mijn gedachten en zoek dus iemand met professionele ervaring om mij hiermee verder te helpen

Show more posts

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.