Leiderschapstraining is bedoeld voor u als directeur, compagnon, ondernemer, projectleider, afdelingshoofd, manager, teamleider en topmanager. Persoonlijk leiderschap is voor iedereen die leiding wil geven aan zijn/ haar eigen leven. Een training in leiderschapskwaliteiten.

Afbeelding ontbreekt
Stacks Image 659190
In een bedrijf of organisatie kunt u problemen ondervinden in uw functioneren bijvoorbeeld omdat u verstrikt dreigt te raken in uw denkproces of veranderende ambities. U zit mogelijk vast in gewoonten en gedragspatronen van uzelf of van anderen. U voelt een rem en zich minder productief als u wilt en kunt. Soms bent u zich niet of onvoldoende bewust van uw gedrag of van het effect van uw gedrag op de afdeling en collega's of hun gedrag op u.

Leiderschapstraining is een effectief middel om u als belangrijk onderdeel van het bedrijf, kritisch naar uzelf te leren kijken en te laten reflecteren op uw rol als leidinggevende, collega en/of als werknemer. Tijdens de sessies leert u nadenken over uw doelstellingen, uw rol en de werkstijl die het beste aansluit bij uw eigen kwaliteiten en persoonlijkheid én die van de organisatie.

Als leiderschapstrainer neem ik uw bedrijf, uw bedrijfsvoering en uzelf als uitgangspunt in realisatie van uw plannen. U weet als ondernemer dat het nemen van de juiste beslissingen nauwgezette overweging én intuïtie vraagt en ver strekkende gevolgen kan hebben. Het helder krijgen van hindernissen, mogelijkheden en uitdagingen in combinatie met uw „onderbuikgevoel” goed onder woorden brengen is niet altijd eenvoudig. Als leiderschapstrainer ben ik vakkundig en ervaren op het gebied van ondernemen en bedrijfsvoering. Als professionele en onafhankelijke gesprekspartner begeleid ik u in het vinden van de juiste focus voor uw krachten en energie, orden uw gedachten en schep daarmee ruimte voor verfrissende ideeën en nieuwe invalshoeken.

Vraagstukken leiderschapstraining
Leiderschapstraining richt zich op een groot aantal onderwerpen. Enkele voorbeelden zijn:

• Als gevolg van de groei van uw bedrijf bent u genoodzaakt de zaken anders te organiseren. U bent van nature meer de oorspronkelijke ondernemer dan de manager. U bent in het managen gerold en het liefst wilt u weer de ondernemer zijn. Hoe pakt u dit aan?
• Ik wil constructief kunnen optreden in conflictsituaties;
• Hoe kan ik timemanagement integreren in de uitvoering van mijn werkzaamheden?
• Internationalisering is een richting waar u op wilt. Helaas dwingt de thuissituatie u om veel in Nederland te blijven. Hoe lost u dit op?
• Ik ben verschoven naar een andere functie. Dit vraagt een andere invulling en gedrag. Hoe doe ik dit.
• Het verkrijgen van meer inzicht in mijn sterke en minder sterke kanten; wat zijn mijn kernkwaliteiten en valkuilen?
• U begon als specialist met uw bedrijf. Alles was te overzien. Nu, als gevolg van vele successen, bent u meer manager en directeur. Deze rol is nieuw en erg wennen. U wilt graag weten hoe u uw rol effectief kunt invullen?
• Hoe breng ik mijn ideeën over op mijn medewerkers en hoe verkrijg ik committent.

Wat krijgt u
Door kritische vragen te stellen, de spiegel voor te houden, ideeën aan te dragen, zelfinzicht te geven, zelfbewustzijn te vergroten en verrassende invalshoeken voor te stellen, zowel vanuit een bedrijfsmatige áls persoonlijk perspectief., verbreedt u uw horizon en leert verrassende mogelijkheden of oplossingen zien.

Als sparringpartner, gids en klankbord deel ik mijn ervaring, vanuit de praktijk, met u. Uit ervaring weet ik met welke vraagstukken en processen u geconfronteerd wordt (en kunt worden) en bied u een combinatie van inspiratie, ervaring, expertise, structuur en een klankbord.

Leiderschapstraining is maatwerk want uw vraag is uniek en daar pas ik mijn sessies op aan.

Als leiderschapstrainer beschik ik over een flinke dosis levenservaring en leun op ondernemers-, bestuurs- en managementervaringen. Ik denk graag mee en weet wat er van u als directeur, ondernemer of manager verwacht wordt.

Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak.
Vraagstukken leiderschapstraining

Laatste pagina update: 31 Oktober 2023

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.