De laatste tijd loopt onze relatie wat stroever

Wij hebben een lange relatie (15 jaar) maar de laatste tijd loopt het wat stroever. Mijn vrouw heeft aangegeven dat ze twijfels heeft over onze relatie. Hoe hebben we het zover kunnen laten komen de laatste paar jaar. Zij mist waardering en ook seksueel heeft ze een drempel. Ik ben erg onzeker geworden en ik mis de bevestiging van haar dat ze met mij verder wil. Ik zou graag willen dat onze relatie weer goed is en wil graag inzicht krijgen hoe we dit kunnen aanpakken.

Man, 39 jaar

Onze dochter wil voor de tweede keer stoppen met haar opleiding

Onze dochter (18) heeft voor de tweede keer besloten om te stoppen met haar opleiding. Ze zegt veel stress in haar hoofd te voelen. Ze voelt zich vaak niet gelukkig en is erg onzeker over zichzelf. Ze heeft weinig zelfvertrouwen. Ze wil graag hulp om zich beter te voelen.

Kunnen jullie haar daarmee helpen?

Bezorgde moeder (44)

Onze zoon zit niet lekker in zijn vel

Onze zoon (12) zit niet lekker in zijn vel. Hij is bang om fouten te maken en om afgewezen te worden. Hij heeft er geen vertrouwen in dat zijn vrienden om hem heen hem oprecht leuk vinden. Hij voelt zich minderwaardig.

Hij legt de lat om te presteren heel hoog voor zichzelf. Hierdoor ervaart hij erg veel spanning voor school en voor sporten.

Kunnen jullie onze zoon helpen zodat hij weer lekker in zijn vel komt te zitten?

Hoe kan ik leren om mijn eigen grenzen te bewaken?

Hoe kan ik leren om mijn eigen grenzen te bewaken? Misschien is het goed om eerst te kijken waarom het belangrijk voor je is waarom je een grens wilt bewaken. Hoezo wil je het bewaken, betekent dit dat je er vanuit gaat dat iemand je grens aanvalt? Is dit jouw ervaring? Heb je je grens al eens aangegeven? Weet de ander dat ze een grens van je hebben bereikt? 

Zo zijn er meer punten rondom dit onderwerp (en meer) wat tijdens coachingsgesprekken wordt besproken. Afhankelijk van de omstandigheden en aanleiding kan persoonlijke coaching hier voor worden ingezet. 

Ik wil van mijn grote onzekerheid af.

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen om van mijn grote onzekerheid af te komen, of in ieder geval sterk te verminderen. Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren.


Vrouw, 26 jaar.

Ik heb behoefte aan reflectie in wat ik doe

Als ZZP-er en alleenstaande heb ik behoefte aan reflectie in wat ik doe, zowel zakelijk als persoonlijk. Zolang ik voor anderen bezig ben voel ik mij goed, erkend en heb ik een doel. Echter hierin loop ik mijzelf snel voorbij. Ik maak te weinig ruimte voor mijzelf en mijn thuis. Als die ruimte er wel is voel ik mij daar niet prettig bij en kom ik niet tot de dingen die ik graag zou willen. Ik stel wel doelen maar kom ze niet na. Lijkt wel of mijn ratio en het gevoel dan niet matcht. Alleen als de noodzaak hoog is kan ik mij er wel toe zetten maar dan loop ik mijzelf weer volledig voorbij. Ik balanceer altijd op de grens van het "net kunnen halen".

Ik wil hier graag met een professional naar kijken en patronen doorbreken.

I feel confused and lost about my career choice.

I feel confused and lost about my career choice.


project coordinator, 45 jaar.

Waarom kom ik afspraken niet na?

Ik heb moeite me aan afspraken te houden. Mijn man houdt erg van afspraken en houdt zich eraan. Ik ben minder assertief dan mijn man en in sommige situaties botst dat erg.
We krijgen vaak ruzie omdat ik de afspraak niet ben nagekomen.

Ik wil graag weten waarom ik afspraken niet nakom. Het zijn vaak hele simpele dingen. Ik voel weerstand in mezelf, ik vind iets stom of overdreven maar mijn man vindt het super fijn als ik iets doe.

Al langere tijd blijf ik vastlopen in dezelfde patronen

Al langere tijd blijf ik vastlopen in dezelfde patronen. Hier krijg ik zelf steeds meer last van, maar het belemmert mij ook in mijn relatie met mijn vriend, familie en vrienden.
Ik zou graag mijzelf centraler willen zetten, Er meer vertrouwen in hebben dat de keuzen die ik maak ook goed zijn voor mijn omgeving, waardoor ik meer rust ervaar,

Orthopedagoog 45 jaar

Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen om van mijn grote onzekerheid af te komen, of in ieder geval sterk verminderen. Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren. Daarom zoek ik een loopbaanbegeleider met een psychologische achtergrond, of een psycholoog met ervaring in loopbaanbegeleiding.

Hoe vind ik de balans weer binnen mijzelf?​

Hoe vind ik de balans weer binnen mijzelf?

Na een jaar lang op het tandvlees te hebben gelopen ben ik tussen Kerst en nieuwjaar emotioneel ingeklapt.

Na een jaar lang op het tandvlees te hebben gelopen ben ik tussen Kerst en nieuwjaar emotioneel ingeklapt. Vanaf de bouwvak was ik al prikkelbaar, darmklachten, spanning en besluiteloos. Nu ben ik vrij snel moe, slaap slecht en leg op elke slak zout. De huisarts heeft aangegeven dat ik moet onthaasten en indien mogelijk met training en coaching weer de positieve flow te krijgen.

​Na een burn out afgelopen zomer merk ik dat ik er nog niet uit ben wat ik nu wil.

Na een burn out afgelopen zomer, heb ik mijn baan opgezegd en ben gaan reizen. Echter merk ik dat ik er nog niet uit ben wat ik nu wil, waar ik wil zijn, waar ik naar toe wil en in welke richting ik een baan moet zoeken. Daarnaast zijn er een aantal terugkerende patronen aangaande relaties en communicatie die ik wil doorbreken.

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan. In mijn huidige baan heb ik het eigenlijk nooit echt naar mijn zin gehad. Ik solliciteer maar kom niet verder en sta nu op het punt om ontslag te nemen.

vrouw 28 jaar

Ik heb op het moment het idee niet meer helemaal op mijn plek te zitten.

Ik heb op het moment het idee niet meer helemaal op mijn plek te zitten. Mijn vraag is dan ook of u mij kunt begeleiden het juiste pad met einddoel te vinden.

Het afgelopen half jaar merk ik dat ik tijdens mijn werk beïnvloed wordt door prive-omstandigheden

Gedurende het afgelopen half jaar is binnen het bedrijf bemerkt dat ik beïnvloed wordt door prive-omstandigheden. Uit onderlinge gesprekken blijkt dat zowel de organisatie, als ik sterk de behoefte hebben om hier aandacht aan te schenken. Doelstelling is om mij weer goed 'in mijn vel' te krijgen en privé-zaken, welke belemmerend werken op de werkvloer, aan de orde te brengen zodat ik in staat ben om hier op een juiste manier mee om te kunnen gaan.

Ik zit al een tijdje niet goed in mijn vel en ben behoorlijk onzeker over mijn eigen kunnen.

Ik zit al een tijdje niet goed in mijn vel en weet niet goed welke stappen ik moet zetten om naar een uitdagende functie te gaan. Ik ben te lang werkzaam geweest in dezelfde functie en heb moeite om over te stappen naar een andere functie. Extern spreekt mij aan maar durf mijn vast dienstverband hiervoor niet op te zeggen. Daarbij ben ik behoorlijk onzeker over mijn eigen kunnen. Ik heb de neiging om deze frustratie / stress weg te nemen door te gaan eten / drinken. Ik kan in gevallen van stress vrij primair reageren. Recent is bij mij een melanoom verwijderd en dat heeft mij niet stabieler gemaakt en heb moeite om mijn lijf weer te vertrouwen.

Ik heb een arbeidsconflict gehad met mijn leidinggevende.

Ik heb een arbeidsconflict gehad met mijn leidinggevende. Omdat ik het gevoel heb dat ik hier vaker tegenaan loop, wil ik graag leren om beter met de eigenschappen om te gaan die tot dit conflict geleid hebben. U kunt hierbij denken aan een open houding/open communicatie in combinatie met weinig tact.

Hoe leer ik beter om te gaan met mijn gebrek aan tact?
Hoe leer ik beter mijn mening te uiten zonder mensen te kwetsen?


Medewerker internationaal bedrijf, man 45 jaar

Arbeidsconflict gehad met mijn leidinggevende

Ik heb een arbeidsconflict gehad met mijn leidinggevende. Omdat ik het gevoel heb dat ik hier vaker tegenaan loop, wil ik graag leren om beter met de eigenschappen om te gaan die tot dit conflict geleid hebben. U kunt hierbij denken aan een open houding/open communicatie in combinatie met weinig tact.


Vrouw, HR manager, 37 jaa

Ben mezelf niet meer

Verscheidene klachten waar ik al geruime tijd last van heb. Ben op een bepaalde manier mezelf niet meer: Op zoek naar een doorbraak, nieuwe energie

Ik heb weinig plezier meer in mijn werk en wil dit uiteraard veranderen

Ik heb een eigen bedrijf, wat best redelijk gaat. Ik heb alleen weinig plezier meer in mijn werk en wil dit uiteraard veranderen. Ik ben een gevoelsmens, maar door de vele negatieve facetten van mijn werk gedurende de afgelopen periode staan gevoel en praktijk steeds verder uit elkaar. Daarnaast ben ik erg gestressed. Ik sta daarom aan de vooravond om het eea te veranderen in mijn leven. Ik zoek hierbij een coach om me te begeleiden en te sparren / spiegelen over bepaalde zaken.

Ik voel me niet gehoord na haar vreemdgaan

Begeleiding of relatietherapie in de omgeving van Emmen gevraagd. Mijn partner is vreemd gegaan, sindsdien voel ik mij eenzaam, hebben we regelmatig ruzie en voel me niet gehoord en begrepen.

We zijn een lange tijd getrouwd en leven in luxe. Ik heb een zwaar beroep en zij vermaakt zich dagelijks en onderneemt veel. Erg mooi allemaal. We hebben geen kinderen en dat speelt haar parten. Nu heb ik via vrienden gehoord en foto's gezien dat mijn partner is vreemd gegaan en dat doet mij erg pijn. Het heeft een lang tijd geduurd en het is voorbij vermoed ik. Ik heb haar er mee geconfronteerd en ze draait er om heen. Ik vertrouw haar niet meer. Ik weet niet hoe ik hier nu mee om moet gaan.


Mijn compagnon heeft moeite om met mij samen te werken, ik wil graag veranderen

Een groot karaktereigenschap van mij is, om iedereen naar de zin te maken, te zorgen, rust brengen bij cliënten en medewerkers, snel naar oplossingen zoeken e.d. Die eigenschap kan een kwaliteit zijn, maar is vooral een valkuil. Omdat ik zelf manager ben en dit heel erg herken, kan ik mezelf hierin moeilijk helpen. De valkuil is vooral dat ik het zo goed wil doen voor iedereen, dat er meer onduidelijkheid komt en dat ik alles probeer uit te leggen en dat er daardoor meer vragen komen.

Het is nu zover, dat mijn compagnon moeite heeft om samen met mij verder te gaan. Ik ben hier absoluut niet blij mee, en wil vooral mij hierin gaan veranderen. Ik weet altijd heel goed hoe ik die verandering bij een andere kan aangeven, maar nu niet meer bij mezelf.

Graag zou ik willen weten of het mogelijk is dat ik hierin gecoacht kan worden, wat is hier voor nodig e.d.

Show more posts

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.